Вход за членове:
Съобщения и събития
Изх.№ 034/07.04.2020г.
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
ДО
БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
ДО
ОТДЕЛ НОВИНИ, АКТУАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ И СПОРТ
НА „БТВ МЕДИА ГРУП” ЕАД
ДО
ДИРЕКЦИЯ ИНФОРМАЦИЯ
КЪМ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ
ДО
ОТДЕЛ ИНФОРМАЦИЯ
НА НОВА ТВ
ДО
НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ

ОТНОСНО: Излъчено интервю по БНТ и Нова телевизия с проф. д-р Иво Петров, че ново лекарство дава надежди за успешно лекуване на COVID-19.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с излъчено интервю по БНТ и Нова телевизия с проф. д-р Иво Петрпов, че ново лекарство дава надежди за успешно лекуване на COVID-19.
Български Ветеринарен Съюз е изключително притеснен от множеството сигнали за масово търсене на Ивермектин. Засиленият интерес към това лекарство е породен от излъченото телевизионно интервю с проф. д-р Иво Петров, Медицински директор и Началник Клиника по кардиология и ангиология към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, гр. София. Това изказване е тиражирано от много Принт медии и сайтове, което води до огромен отзвук.
Като практикуващи ветеринарни лекари, ние сме много загрижени, както за здравето на нашите пациенти- животните, така и за здравето на хората. Както е казал преди много години, уважаваният от нас проф. д-р Георги Павлов: "Хуманният лекар лекува човекът, а ветеринарният човечеството ".
Ивермектинът е лекарствен продукт с противопаразитно действие, във ветеринарната медицина се използват много от продуктите от групата на Ивермектина. Той е силно токсичен препарат и много лесно може да се предозира.
Ние от Български Ветеринарен Съюз смятаме, че подобни телевизионни изявления, в тези времена, когато хората са уплашени, неправилно информирани, могат да предизвикат вълна от масова неправилна употреба на Ивермектин, която да доведе до по-страшни последици, дори смърт на хора.
След излъчване на интервюто по БНТ и Нова телевизия, започна масово търсене на Ивермектин по клиники и складове за ветеринарномедицински продукти.
Категорични сме, че едно лекарство, преди да бъде пуснато за употреба от даден вид-човек или животно, бива тествано многократно и едва след това биват определяни неговите показания, противопоказания и дози.
Подобни интервюта, могат да доведат до неправомерна употреба на Ивермектин с твърде пагубни последствия за хората.

С уважение,
Д-Р ДИМИТЪР ЯНОВСКИ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БВС ОК СОФИЯ-ГРАД


Областна колегия София-Град

 
Контакти

админ. секретар Красимира Ачкова

гр. София, ж.к. Дружба -2, Цариградски комплекс, бл. 283, вх. Б, офис 36

e-mail: bvs_sofia@abv.bg, тел.0877744372    

Банкова сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

IBAN: BG69UBBS80021083585240

 

Председател  

Д-р Димитър Яновски  тел.0877744893

bvs_sofia@abv.bg


Член на НС
Д-р Христо Кънев тел.0888662179

kanev_vet@abv.bg

Админ.секретар

Красимира Ачкова  тел. 0877744372

bvs_sofia@abv.bg