Вход за членове:

(30.09.2010)
Български ветеринарен съюз в „София диша”
На 19.09.2019 год. Български ветеринарен съюз заедно със своите членове участваха в честванията на празника на град София под надслов „София диша”.

За да популяризираме професията на ветеринарният лекар сред жителите на града, ние организирахме безплатни прегледи на кучета и котки в Южния парк на София. За целта изключителна подкрепа и съдействие оказаха колеги от Централна ветеринарна клиника, като екип от 5 техни лекари извършиха над 70 прегледа на животни от 17 породи, ваксинираха 39 кучета и раздадоха безплатно противопаразитни таблетки. Колегите от Централна ветеринарна клиника осигуриха ехограф, за по-обстойни и диагностично верни прегледи и проведоха консултации и дадоха съвети на повече от 200 стопани на животни.

Целта на БВС беше да покаже, че при добро разбиране на работата и значението на ветеринарния лекар, съвместното съжителство на хора и животни е възможно и приятно в градска среда. За да се случи всичко това изключителна подкрепа получихме от Областна колегия София-град, която освен че закупи 50 ваксини за мероприятието, осигури 500 балона с нееднозначното и силно мото „Животът си струва да се живее!” под логото на Български ветеринарен съюз, които бяха раздадени на децата в парка.

Особени благодарности искаме да изкажем на колегите от фирмите представители на: Alapis, Royal canin, Hill’s, Bayer, Ceva и Балканфарма, които ни предоставиха безплатно над 1000 броя обезпаразитяващи таблетки Drontal, Azipirin, Cestal plus, както и десетки тениски, шапки, безплатни мостри на храни и лакомства за кучета и котки. Мероприятието беше отразено от Нова телевизия, TV7, PRO BG, радио Хоризонт и анонсирано в множество всекидневници и онлайн медии. Инициативата беше съвместна със Столична община, която осигури палатката и техническото обезпечаване на нашето участие.

Като ръководство на съюза, вярваме, че провеждането на такива съвместни инициативи с държавните институции и представители на бизнеса води до издигането на престижа на Български ветеринарен съюз, като социално отговорна и разпознаваема съсловна организация! Подобни прояви от страна на съюза ще продължат и в бъдеще, като вярваме, че в тях ще се включват все по-голям брой наши членове.
 

Коментари
Явор Илчев
01.10.2010г. 16:45ч.
"...Български ветеринарен съюз заедно със своите членове участваха... ”. Явно на снимките са показани всичките тези членове, значи аз не съм член на сьюза. А от друга страна все си мислех, че съюза представлява своите членове и не е нещо отделно от тях, а тук хипотетично е можело да участва и без своите членове... ох обърках се.