Вход за членове:

(02.11.2010)
БЮЛЕТИН
      Уважаеми колеги,
     След подписване на Споразумение на 01.10.2010 г. между нас и Министъра на земеделието и храните, въпреки привидното затишие, продължава работата по изпълнение на клаузите на Споразумението .
     Усилено се подготвяше образователния конгрес. Както знаете, той се състоя от 29-31.10.2010 год. в зала „България” на панаир Пловдив. Конгресът беше посетен от над 300 колеги от цялата страна, което говори за изключителен интерес от страна на практикуващите ветеринарни лекари към събития от такъв формат. Лекции в две категории изнесоха 11 лектори, като единият от тях беше гост от ветеринарния факултет в гр. Бърно, Чехия – д-р Йозеф Зайц. За цялото мероприятие ще бъде подготвен отделен бюлетин през следващата седмица, в който ще изнесем цялостна статистика. Що се отнася до лекциите то те ще бъдат качени в специален раздел на сайта до края на м. Ноември, за да бъдат в услуга на всички регистрирани членове на БВС.
     По време на Конгреса Ръководството на организацията даде множество интервюта за пресата. На 30.10.2010 г. д-р Бойчев-председател и д-р Лучански-зам. председател заедно с д-р Гришина-председател на Комисията по ветеринарна практика и професионална защита, дадоха пресконференция в зала Хеброс, на която обществото беше алармирано за липсата на средства за диагностика на туберкулоза по говедата, липса на ваксина за псевдочума, както и китове за диагностика на кръвните проби за бруцелоза. Това предизвика / на страниците на в. Труд /, изказване от страна на г-н Йордан Войнов-генерален директор на НВМС, което е обидно за всички ветеринарни лекари в страната и не подлежи на коментар от наша страна. За тези квалификации ще поискаме да му се потърси отговорност от страна на неговия принципал-Министърът на земеделието и храните.
     Във връзка с изпълнение на т. 6 от Споразумението очаквахме до 27.10.2010 год. , областните председатели да изпратят писма със списък на ветеринарните лекари, които практикуват ветеринарната професия, без да са регистрирани като членове на БВС до директорите на съответното РВМС . Копие от тези писма ще бъдат изпратени до генералния директор на НВМС, както и до НС на БВС, за да се проследи изпълнението на Споразумението.
     Може би вече сте разбрали, че д-р Ивелина Димитрова, която беше технически секретар на НС, започна работа в отдел Здравеопазване на животните към МЗХ. Новоназначеният технически секретар е г-жа Мария Ваклинова, която можете да намерите на познатия телефон.
     Очакваме до края на седмицата да преместим централния офис на БВС в София на нов адрес, за което своевременно ще ви информираме.
     От колегите сключили договори по Държавната профилактична програма очакваме да получим информация, за това дали имат проблеми при отчитането на документацията за изтеклите тримесечия и по-конкретно, дали има разминаване между реално изработеното и справката, по която се ръководи съответното РВМС. За такъв проблем сигнализират колегите от област Пловдив. За да предприемем спешни действия за изясняване и отстраняване на проблема трябва да знаем дали той съществува и в други области. Междувременно вече сме изпратили „Питане” във връзка с този проблем до д-р Пенчо Каменов.
     Започна да работи новия регистър на БВС. Във връзка с актуализацията на данните в него е желателно да предоставите своевременно на областните си председатели нови данни, ако имате промяна в обстоятелствата по практикуване на ветеринарната професия.

     Уважаеми колеги,
     Надяваме се по всички останали въпроси да ни уведомявате, като пишете до нас или до областните председатели. Очакваме от вас идеи и предложения. Можем да ви уверим, че редовно следим вашите мнения във форума и полагаме усилия да реагираме на проблемите, за които пишете и споделяте.

От Ръководството