Вход за членове:

(10.11.2010)
Професионална позиция
Цели три месеца бяха необходими на държавата, за да реагира на сигнала на БВС за наличието на антибиотици и занижен контрол на животинските продукти. Още през август ръководството на БВС и неговият екип изнесоха данни за фрапиращи случаи и нередности, но реакцията тогава беше свързана със заплахи за съд и негативно отношение, както от страна на държавната власт, така и на колеги. За съжаление се оказахме прави по отношение сериозността на проблема и за пореден път доказахме, че сигналите ни не са просто самоцел или празнодумие, а сериозна загриженост за здравето на хората и животните. С радост отбелязваме, че макар и късно-министърът на земеделието и храните, както и неговата администрация осъзнаха, че целите ни не са конфронтация, а напротив-обединяване на усилията в обща посока, защото и други проблеми не липсват.
     Именно затова, въпреки заплахите и неоснователните упреци по адрес на специалистите в БВС, ще продължим да отстояваме интересите на клиентите си и обществото, както и на съсловните организации, които осъзнават важната роля на съюза.
     Не на последно място искаме да отбележим, че оставаме отворени за сигнали и споделянето на трудности във ветеринарната практика и ще продължаваме да отстояваме правата на всеки професионалист. В този ред на мисли-доволни сме да отбележим, че при вашето сигнализиране за проблеми с доставките на туберкулин и адекватното поставяне на проблема от наша страна в медиите-НВМС взе необходимите мерки и от началото на седмицата вече е раздадено необходимото количество туберкулин. За съжаление отново получихме обиди от страна на Генералния директор на НВМС, но ние ги игнорирахме, защото имаме правилната преценка за приоритети. Обидите и техните автори бледнеят пред неотложните действия за опазване здравето на животните и обществото в страната.