Вход за членове:

(15.12.2010)
ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК
ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК
Ветеринарни лекари, народни избраници, журналисти, представители на неправителствени организации и приятели на Българския ветеринарен съюз отбелязаха с тържествен прием Деня на ветеринарния лекар-14 декември в зала „Александър” на хотел Радисън в гр. София.
Председателят на съюза д-р Йордан Бойчев, който беше домакин на събитието, поздрави всички колеги и гости. В приветственото си слово той подчерта, че за него е чест да има привилегията да работи за утвърждаване на ветеринарния труд като високоспециализиран и обществено признат. „През изминалата година се сблъскахме с много предизвикателства в професионален и организационен план, които ни направиха по-силни, по-мъдри и по-сплотени,” каза още д-р Бойчев. Според него обаче именно тези предизвикателства са помогнали на специалистите да се опознаят по-добре, което пък е довело до значително по-високи резултати в работата. „На празник не се споменават негативите и трудностите, но все пак бих искал да отбележа, че благодарение на вас държавата и бизнеса на фермерите бяха опазени от заразни болести”, допълни още председателят на БВС. Той отбеляза, че въпреки всички затруднения, ветеринарните лекари са успели с чест да изпълнят поетите ангажименти, но същевременно с това да се включат и в много положителни прояви - като празника на София, тридневния образователен конгрес в Пловдив, безвъзмездната кастрацията на бездомни животни.
Д-р Бойчев благодари на всеки един от ветеринарните лекари. В края на речта си пред десетките гости-председателят на Българския ветеринарен съюз отбеляза, че денят е рождената дата както на Нострадамус, така и на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. От името на съюза д-р Бойчев изказа благопожелания и надежда за ползотворно сътрудничество към министъра, който беше гост на тържеството. Министър Найденов също пожела успехи и безпроблемна 2011-та на ветеринарните лекари. Той подчерта, че това е една от най-старите и хуманни професии. Д-р Найденов участва и при връчването на наградите, учредени от съюза на ветеринарни лекари, представители на научните среди и бизнеса, и на журналисти за успешна съвместна работа през годината. Министър Найденов поднесе наградата на д-р Ангел Трифонов – за активна дейност в Националния съвет на БВС.
Имената на останалите номинирани и наградени ветеринарни лекари бяха обявени от д-р Калоян Лучански-зам.-председател на БВС.
д-р Никола Досев – за достойна професионална позиция. Наградата взе д-р Трайко Алчев.
д-р Янак Грешков – за активна дейност В БВС.
д-р Влади Кирилов – за ветеринарен лекар на гр. София.
Д-р Вяра Гришина- председател на Комисията по ветеринарна практика и професионална защита поднесе награди на:
д-р Анатолий Замфиров – за най-просперираща ветеринарна клиника на годината и вложени най-големи инвестиции, като наградата взе д-р Ранко Георгиев.
д-р Ивелина Иринкова – за успешна ветеринарна практика. Наградата взе д-р Цветана Спасова.
доц. Михни Люцканов – за сътрудничество на науката с ветеринарната практика.
Награди получиха и журналистите, които активно са отразявали дейността на Българския ветеринарен съюз и са били съпричастни в решаването на редица проблеми, свързани с дейността му.
Румяна Гочева от в. „Банкер” беше удостоена с плакет за цялостно отразяване на работата на БВС,
Яница Василева от Нова ТВ- за поредица от репортажи с обществен принос за дейността на БВС.
За своевременна реакция по актуален проблем на ветеринарните лекари награда получи Цвета Младенова от БНТ,
Деница Ватева от в. „Дневник”- за обективно отразяване.
Съюзът награди и Людмила Спасова от БТА за отговорна работа и професионализъм,
Галина Димова от Агенция „Фокус”- за добро сътрудничество и подход при запознаване на дейността на БВС,
Мариана Конова от Агенция „БГНЕС”- за своевременно и коректно отразяване.
Медиите Дарик радио Пловдив и БТВ- също получиха признанието на БВС за коректност и сътрудничество.
На церемонията беше присъдена и една награда посмъртно- на журналистката от вестник „Труд”- Румяна Пенкова- за изключителен професионализъм.
Три фирми-партньори на БВС също получиха признанието на ветеринарните лекари- Асклеп фарма, Сам би ес, и една колективна награда- на Сдружението на търговците и производителите на ветеринарно-медицински препарати.