Вход за членове:

(17.02.2017)
Интервю на редактора на сп."Ветеринарна практика" д-р Иван Манга с Изпълнителния директор на FVE д-р Ян Ваартен
Уважаеми колеги,

Публикуваме интервю на главния редактор на сп."Ветеринарна практика" д-р Иван Манга с Изпълнителния директор на FVE д-р Ян Ваартен.

Д-р Ваартен, каква информация имахте за Българския ветеринарен съюз преди днешната среща с неговото ръководство?
- Аз, зная че Българския ветеринарен съюз е създаден през 2008 г. и познавам бившия президент на Регионалната комисия за Европа при Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) проф. д-р Никола Белев, но не знаех, че българските ветеринарни лекари имат химн и 14 декември е техния официален празник. Имах обща информация за българската ветеринарна служба. В миналото в някои случаи беше почти невъзможно да се разбере какво е разграничението между двете организации - Българския ветеринарен съюз и Съюза на ветеринарните лекари в България. Затова днешната среща беше много полезна, за да си изясня тези неща.

След водените разговори днес разбрахте ли, какво искаме да ни помогне Европейската федерация на ветеринарните лекари?

- Днешната среща беше много полезна, за да се изяснят нещата. Добих обща представа къде са трудностите, които вие изпитвате в момента. Не мисля, че веднага ще се намери разрешение на всички проблеми, но можем да ви помогнем за достигането на правилните решения.

Можем ли да разчитаме редовно да получаваме информационни материали от Европейската федерация на ветеринарните лекари за новата рубрика на списанието „Новини от FVE”?
- Разбира се за нас ще е удоволствие да ви предоставяме информацията. Това е много важно, тъй като по този начин ще използваме изданието на Българския ветеринарен съюз – списание „Ветеринарна практика“, за да комуникираме с българската ветеринарна общественост. Списанието ще бъде включено в нашия списък, за да ви предоставяме директно и редовно новини.

Кога можем да Ви очакваме отново в България?
- Надявам се да се върна скоро при Вас с нашия президент, евентуално април – май.