Вход за членове:

(16.12.2019)
Тържествено заседание по случай професионалния ни празник
В навечерието на професионалния празник на ветеринарните лекари – 14 декември, по традиция се проведе тържествено заседание на Националния съвет на Българския ветеринарен съюз в Дома на ветеринарния лекар в София. На събитието присъстваха: ръководството на БВС, председателите на областните колегии на БВС, настоящия и бившия изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните – проф. д-р Паскал Желязков и д-р Йордан Войнов и доайенът на селскостопанската наука и практика – доц. Въто Христов и други гости. По време на тържеството председателят на НС на БВС – д-р Трифон Цветков отправи приветствие към всички ветеринарни лекари за професионалния празник и връчи специални плакети на най-изявените през 2019 г. в знак на признателност за своя принос към съсловието и обществото.
В своето обръщение към колегите председателят на НС на БВС – д-р Трифон Цветков заяви: „Историята на ветеринарномедицинската дейност е богата и имаме много поводи за гордост. Важното в момента е как професията отговаря на обществените интереси за опазване здравето на животните и хората. Много показателно е, че епизоотии от болести, като Нюкясълска болест, Шап, Класическа и Африканска чума по свинете и др., които не само имат икономическо значение за страната, оказват и пряко влияние върху обществото ни, са вземали като жертва ръководителите на ветеринарномедицинската служба. Фактите са показателни и за това е важно да оценим ситуацията. Професията трябва да бъде единна и да се спазват етичните принципи. Недопустимо е да се говори против професията ни. Има много проблеми, но аз съм сигурен, че ние ще ги решим. Ще ги решим само тогава, когато сме единни и отстояваме принципите, които нашата професия е изградила. Завявам, ясно и категорично, че Българският ветеринарен съюз е независима, самоуправляваща се, самофинансираща се организация и няма да търпи, каквито и да са заповеди от изпълнителен директор или министър, които противоречат на нашите интереси.”

Гостите на събитието направиха професионални анализи на отминаващата година и отправиха също своите пожелания към колегията.

Цялата информация ще намерите в приложения файл.

Текст и снимки: д-р Милена Кръстанова

Име на файла Размер Тип
Тържествено заседание по случай професионалния ни празник 1 Mb pdf