Вход за членове:

(05.01.2011)
Обръщение към колегите във връзка с предложените договори
     Уважаеми колеги,
     Както вече стана ясно Министъра на земеделието и храните съвместно с генералния директор на Националната ветеринарно медицинска служба поради липсата си на прозрачна, последователна и най-вече професионална политика по отношение на ветеринарната дейност, оставиха държавата без ветеринарен надзор, като по този начин изложиха на опасност, както здравето на животните така и това на обществото.
     Сега под угрозата от безконтролно разпространение на ШАП в страната и безизходицата, в която сами се поставиха искат да принудят колегите да подпишат „някакви” договори, които са:
     • Въз основа на незаконосъобразна заповед, която Ръководството на Български ветеринарен съюз ще обжалва в Административен съд!
     • Те са лишени от правно съдържание, защото по никакъв начин не са свързани с Годишният рамков договор, който действа в пълна сила и е задължителен за изпълнение от МЗХ.
     • Тези договори са финансово необезпечени и колегите няма да си получат парите по тях, както и да претендират за тези пари в съда!
     • Тези договори не задължават ветеринарните лекари да осигуряват надзор над инфекциозните и паразитни болести, но подписването им ще постави колегите в зависимост да носят отговорност без за това да получат възнаграждение.
      • Те имат за основна цел да разцепят ветеринарния съюз, който е единствен гарант за съсловието и обществото, МЗХ да изпълнява стриктно законите в страната, като по този начин на практика ще направят много трудно постигането на целите на свободните и независими ветеринарни лекари в България.
      Уважаеми колеги,
     Ние като Ръководство на БВС, на никого нямаме за цел да забраняваме и ограничаваме изразяването на свободна воля. Всеки от вас е свободен да вземе еднолични решения за себе си. Но ние имаме задължението да ви уведомим и предупредим, когато има опасност за вашето професионална добруване и просперитет. 
      Днес моментът е точно такъв.
     С това обръщение ви алармираме да не се поддавате на провокативния натиск, да имате самочувствие на професионалисти и да се доверите на единствения съюз, който доказа, че във всички трудности неизменно стои до вас и защитава интересите ви!

От Ръководството