Вход за членове:

(04.10.2022)
ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС
НАД 400 ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕКАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ СЕ СЪБРАХА В ПЛОВДИВ НА ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС

ОБЩОТО НИ ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКО ДЕЛО ЩЕ ОСТАНЕ ВЕЧНО

Д-р Томислав Николовски връчи на д-р Трифон Цветков символа на вечността

От 29.09. до 01.10.2022 г. в парк-хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив се проведе 3-дневният Втори международен ветеринарномедицински конгрес, организиран съвместно от Българския ветеринарен съюз и Ветеринарната камара на Република Северна Македония. За втори път на съвместното мероприятие ветеринарните лекари от двете държави обмениха знания и опит, и формулираха насоки за реализацията на нови цели и инициативи в областта на ветеринарномедицинската дейност за гарантиране здравеопазването на животните и хората.
Домакинът – председателят на НС на БВС – д-р Трифон Цветков и официалните гости на събитието – зам.-министърът на земеделието на Р. България – доц. д-р Крум Неделков; изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните – проф. д-р Христо Даскалов; директорът на Центъра за оценка на риска по хранителната верига – д-р Койчо Коев; председателят на Ветеринарната камара на Р. Северна Македония – д-р Жарко Михайловски; изпълнителният директор на Ветеринарната камара на Р. Северна Македония – д-р Томислав Николовски; зам.-ректорът на Тракийския университет – Стара Загора – проф. д-р Румен Бинев; деканът на Ветеринарномедицинския факултет, Стара Загора – проф. д-р Тодор Стоянчев; зам.-деканът на Факултет Ветеринарна медицина – доц. д-р Танджу Мехмедов; деканът на Факултета за ветеринарна медицина, Скопие – проф. д-р Лазо Пендовски отправиха своите послания в духа на професионализма и истинското приятелство. Акцент от словата е, че семето на общата ветеринарномедицинска дейност е засадено за дългосрочна професионална и приятелска близост. Връчването на символите на вечността и на пеперудата от д-р Николовски за д-р Цветков и проф. Даскалов само доказват това. През трите дни на конгреса 15 високоуважавани авторитетни лектори говориха пред над 400 заинтересувани ветеринарни лекари. Около 20 актуални теми бяха засегнати и се получи активна дискусия. Компаниите, които оказаха подкрепа на конгреса представиха своите най-нови продукти и услуги. Науката, образованието, бизнеса и практиката на двете държави се събраха на едно място.
Всеки участник получи своя сертификат с подписите на двамата председатели на съсловните организации на България и Северна Македония и си тръгна с усмивка. Вторият международен ветеринарномедицински конгрес беше закрит с обещанието за провеждането на Трети международен ветеринарномедицински конгрес, другата година в Охрид, Р. Северна Македония, а участниците аплодираха бурно организаторите.

За повече информация вижте приложения файл.

Име на файла Размер Тип
ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС 194 Kb pdf